fredag, september 01, 2006

Grandiosa, sier du?

 Jeg sitter og hører på Syndere i sommersol av CC Cowboys, og jeg tenker at jeg tror aldri jeg har hørt låten før. Tittelen har jeg selvsagt hørt om, men låten ringer rett og slett ingen bjelle. Det slår meg hvor lite jeg vet om norsk rock, og norsk rocks historie. ER CHOCOLATE OVERDOSE NORSK!?!?!?!?
Også sier jeg til meg selv at, 
"nei, men du vet jo så mye om norsk metal, at rocken trenger du rett og slett ikke!"
Og det går opp for meg, at egentlig vet jeg heller ingen verdens ting om norges stolthet, og største eksportvare, heller. Og jeg tenker, jeg vet mye om norsk politikk, så jeg er jo egentlig ganske smart for alderen..! 
Men jeg vet jo ikke noe om norsk politikk heller!

I  årets første geografi-time fikk vi prøve på skolen om fylkene i Norge. Jeg kom som nummer 19 av 20 i klassen, med seks riktige.
Jeg visste ikke om Anne B. Ragde var en norsk eller en svensk forfatter. Hva er Norges nasjonalrett? Har vi en? Er det fiskeboller i hvit saus? Eller er det faktisk Grandiosa, som noen sier? Jeg trodde de spøkte... Men jeg vet jo overhodet ikke selv, jeg!

Var det sånn at Norge var det rikeste landet i verden, eller var det nummer to, eller tre...? Jeg vet ikke!

Jeg har bestemt meg for at jeg vil lære litt mer om mitt hjemland. Jeg vet så altfor mye om både Skottland, skotsk musikk, historie, nasjonalrett, geografi, og Japan, med japansk musikk, steder og moter... Men det har vel ingen nytte så lenge jeg sitter her i Norge.
Jeg skal lære meg noe nytt hver dag. Jeg skal lage en egen bok med interessante/uinteressante faka om Norge som jeg ikke visste. Det blir en ny fakta for hver dag. Til slutt vil jeg kunne mer enn noen annen, jeg vil være mesteren av Norges-fakta. Jeg gleder meg.

7 kommentarer:

Elisabeth sa...

Brunost og ostehøvel. DÉT er Norsk det.


Ps. Husk å skrive ditt syn om... Justin Timberlake... Det har jeg gjort;)

Anonym sa...

+++ Death metal...

BASilikum sa...

Yup, er jo det jeg mener med norges største eksportvare ^^

Only the best

Anonym sa...

Hey! Awesome blogg. I understand EVERYTHING.lol. Im sure it tells of the awesome person by the name of STEVEN! aka the gorgeous exotic person but only when in norway!!! lol......Luv ya honeyXXX

Anonym sa...

E rart det der, kordan vi ofte kan minst om det som e rett utenfor stuedøra :P..

Men å lære litt om Norge hver dag va jo ingen dum ide! :)

Anonym sa...

Gøy å lese bloggen din!

Anonym sa...

Vel altså norges nasjonalrett tror jeg er fårikål, mener å ha hørt noe om det :-)

Ellers tja, å lære ting bare fordi pensum på skolen krver det, er teit. Det viser egentlig med all klarhet at det er noe galt med skolen :P